Winners: Miss Universe Norway 2012 & Miss Earth Norway 2012

Wow vilka intensiva dagar det varit senaste tiden! Stockholm ena dagen för foto, hem sent på kvällen och sen upp tidigt för att åka till textilhuvudstaden Borås för dubbel fotografering, repetitioner från morgon till kväll, klädbyte efter klädbyte, sminkning efter sminkning och så just det ja, 8 modevisningar i Göteborg och suttit jury i Miss Norway finalen i Oslo bara senaste 24 timmarna med natten på hotell... Utöver det så är det jobb, studier och träning "vid sidan av". Mitt schema är lite lätt packat just nu kan man säga, det är nya äventyr varje dag! Helt galet och fantastiskt!

Min kära far och jag passade på att få lite quality time genom att han följde med mig som sällskap under norska finalen, hemskt mysigt. Han är min vapendragare 7 dagar i veckan så timmarna i bilen till Oslo gick snabbt eftersom vi babblade non-stop. Vi anlände något i sista minut eftersom jag sprang rakt av från catwalken och in i bilen till hotellet i Oslo och vidare till finalen direkt, varpå vi mötte vägbyggnadsarbete i hela Oslo som inte GPSn hade registrerat det...
   Vi hann trots förseningen i tid och vilken show Norge bjöd på sen! Den var verkligen välkoreograferad och underhållande, tjejerna var karismatiska och duktiga på att uppträda. Rekvisitan(!) kändes proffsig och påkostad med glitterfyrverkerier, balonger, chiffong och sprutande eld på scen! Arrangörerna bjöd på duktiga artister och väl genomtänkt ljussättning som fick missarna att gnistra som discokulor på scen i sina glittriga paljettklänningar....vilken kväll! Det var svårare än jag trott att sitta i juryn och det var allt annat än lätt att utse en vinnare bland alla de vackra skönhetssessorna. De 20 minuter vi hade på oss att diskutera och välja vinnarna kändes som 2 minuter och det var jobbigt att helt sonika välja bort alla de som inte fick någon placering ur högen med bilder när jag själv vet vilket berg de precis bestigit för att utföra kvällen men bollen är rund och det kan bara bli en vinnare (i detta fallet två vinnare och 1#, 2# och 3# runner up). Efter intensiva diskussioner fram och tillbaka juryn emellan så kom vi fram till de olika placeringarna som fördelades på följande entusiastiska tjejer:


(Bild från MU Norways facebooksida)


(Bild från MU Norways facebooksida)
Marie P som även tävlat i Filipinerna knep platsen som 2# runner up:


Titeln Miss Earth Norway knep Nina Fjalestad och hon är även 1# runner up till Miss Universe Norway 2012:


Miss Universe

Bild härifrån.

Miss Universe Norway 2012 blev Sara Nicole Andersen! Stort GRATTIS till henne, det är en spännande tid som väntar oss båda nu:Miss Universe Norway blir krönt av yours truly; Miss Universe Sweden, grannkärlek må ni tro!Sara Nicole och jag på scen.


Kl 11:30 dagen efter var det dags att vara redo för dagens första modevisning, efter 3 timmars sömn, 3 timmars bilfärd och med hosta och feber var det dags att bli vacker igen för scenen:


 

Makeup-artist från Body Shop lägger ögonskugga på mig innan visning.

Det var riktigt kul och intressant att se finalen i Norge verkligen och väldigt nyttigt för mig som tävlande. Det var häftigt att se det hela utifrån och ur ett dömande perspektiv, det känns som att det kan vara lärorikt inför nästa scentillfälle i Miss Universe som jag ska delta i. Med det vill jag önska vinnarna ett stort grattis och tacka både arrangörerna och deltagarna för en otrolig show!Hanni B.

Postad för ungefär 10 år sedan av hanni

Miss Universe Norway

Hej alla!


Jag springer runt hemma med papiljotter i håret och försöker samla ihop alla mina saker, idag är en lång dag med massor att göra. Kl 10:30 ska jag vara på genrep för en modevisning som jag sedan kommer att gå kl 12, 14 och 16. Direkt efter sista modevisningen kommer jag slänga in mina grejer i bilen och köra upp till Olso och checka in på mitt hotell. I Oslo har jag fått äran att sitta i juryn och sedan kora Miss Norge i deras stora Miss Universe Norway-final, spännande! Det ska bli superkul att se vem som får åka med mig till Miss Universum från vårt kära grannland. Jag berättar mer om kvällen senare, en journalist ringde mig nyss så jag har lite lätt bråttom för att hinna i tid till modevisningen med väska packad för Norge.


Miss Universe

Postad för ungefär 10 år sedan av hanni

Make me pretty

God dag!


I finalen kommer vi vara tvunga att sminka oss helt på egen hand, jag som aldrig sminkar mig mer än lite mineralpuder och mascara står inför en liten utmaning med andra ord, scensmink är inte helt lätt. Imorse promenerade jag och min kille iväg till Press Stop för att handla någon slags makeupartist-tidning, helt utan framgång. Det fanns massor av frisyrtidningar men inget om smink.... Jag lyckades handla en ljus concealer ifrån Mac som ska vara väldigt täckande och "long-lasting", bra för scen med andra ord. Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det här med scensmink, funderar på att ta någon liten kurs. Nu är jag på jakt efter någon bra sminkblogg eller e-book där man kan få lära sig lite knep. Om det är någon därute som besitter grymma tips så får ni mer än gärna dela med er!


 

Postad för ungefär 10 år sedan av hanni

Miss Universe Sweden 2012

Hejsan 


Mitt namn är Hanni Beronius och jag skall representera Sverige i den stora Miss Universum finalen som går i mitten av December - exakt datum och mer info kommer ni att få inom kort! Men här kommer ni att kunna följa mig och hur jag förbereder mig för att ta hem en bra placering åt Sverige ! Jag finns även på Face Book - Klicka på bilden nedan.Postad för ungefär 10 år sedan av hanni