Miss International 2012 - Final

Nu är jag hemma i Sverige igen.. Vill börja med och tacka alla för det fantastiska stöd som jag har fått från alla möjliga håll. Har fått så gulliga meddelanden, mail och telefonsamtal. 


Finalen var en helt otrolig upplevelse, vilken känsla att gå ut framför en sådan stor publik! Är relativt nöjd med min insats. När jag tittade på finalen i efterhand tycker så tycker jag att jag ser säker och glad ut, hade dock kunnat ta längre tid på mig i bikinimomentet.. Skulle ha stått kvar på scenen längre tid. 


Hade medvetet valt en ganska enkel klänning för att jag ville att det skulle vara jag som skulle synas och inte klänningen, men nu så här i efterhand när jag vet hur fint det var med glittriga klänningar med det ljuset som blev på scenen så hade jag nog valt en med lite mer glitter och glamour ;)  


Under repetionerna var jag sjukt nervös men sen när det väl gällde så hade nervositeten förvunnit?! och det var bara kul! Det var helt galet stressigt i sminket där vi bytte om.. Tjejerna slogs om hårstylisterna (det fanns bara ett visst antal) United Kingdoms klänning gick inte att dra upp dragkedjan på så hon fick sy igen sin klänning, Argentinas klänning hade gått sönder och ja.. det var allmänt kaos ;) 


Tävligen gick ju som de flesta vet i Japan och Miss Japan blev både vinnaren av Miss International 2012 och Miss Photogenique.. Det var många som diskuterade detta i efterhand.
Jag vet inte vad dom har för kriterier men jag vet många tjejer som hade varit värdiga vinnare.
Blev förvånad när Miss Polen som var väldigt favorittippad inte gick vidare till topp 15?
Men det var ju så många helt otroliga tjejer och man vet ju aldrig vad dom är ute efter.  


Det här har varit en fullständigt fantastisk tid för jag har fått uppleva så mycket och fått lära känna så många underbara tjejer från olika håll i världen. Vi har fått göra så mycket fantastiska saker som man aldrig hade fått göra annars. Det absolut bästa är alla nyfunna vänner och den otroliga responsen från alla männiksor runt om kring. Det bästa minnet var nog när vi och hälsade på i en skola och barnen var helt överväldigade över vårt besök!! 


Det var flera tjejer som verkligen påpekade hur bra vi hade det jämfört med andra tävlingar som dom hade varit på. Detta var otroligt välorganiserat och vi blev sååå bra omhändertagna! 


Samanfattningsvis kan jag säga till dig som vill pröva något liknande, tveka inte att söka. Det är så mycket mer än bara en skönhetstävling!!!
Fortfarande jetlaggad så nu ska jag gå och lägga mig igen.. ;) tänker lägga upp fler bilder från resan senare..


Här kommer lite bilder från finalen.. 


         

Postad för ungefär 10 år sedan av katarina

Final imorgon

Final i morgon!!! Nu gäller det... imorgon är det dags för den stora finalen! De senaste dagarna har varit fullspäckade med repetitioner och annat, har haft svårt att hinna blogga. Schemat är fullspäckat från morgon till kväll. Jätteroligt såklart, men jag tror vi alla är lite trötta nu. Jag har fått hit en liten hejaklack i alla fall - min "extra-familj" Charlotta, Tucker och Cassie har flugit hit ända från Bahamas - de är helt underbara, och deras stöd betyder jättemycket! I två dagar nu har vi repeterat på den riktiga scenen, den är fantastisk. Känns kul, men väääldigt nervöst. Det märks lite mer att det är en tävling nu, man får lite pikar från vissa...jag ska i alla fall bara vara mig själv och försöka ha det så roligt som möjligt. I kväll hade vi ett stort reception party också, med evening gowns - alla var mer uppklädda och ännu finare än vanligt... Nu återstår lite förberedelser för imorgon, sedan några timmars sömn. Vi har repetitioner på morgonen, sedan rätt kort tid på oss att göra oss i ordning och kl. 17 japansk tid (10 svensk tid) är det så dags. Finalen sänds här: http://www.ustream.tv/channel/miss-international-okinawa-2012 Håll tummarna för mig!!Postad för ungefär 10 år sedan av katarina

4 dagar kvar..

Nu har det börjat dra ihop sig och vi har börjat repetera för finalen.
Vi har en jättebra koreograf så det ska nog bli toppen!!


Under kvällen har jag och några av tjejerna övat på att gå i korridoren och vi har supportart varandra och har haft jättekul. Imorgon ska vi ha workshop på morgonen och sen rehearsal på kvällen..  


Jag och Denisa spexar haha..  

Postad för ungefär 10 år sedan av katarina

Evaluation av min chaperone

Idag hade jag ett evaluation-samtal med min chaperone Yuki. Det är dom som har ansvar över oss och alla tjejer har en chaperone. Vår grupp består 9 tjejer och heter E-grupp, de delar upp alla tjejerna för att de lättare ska ha koll. Inte lätt att hålla koll på så många tjejer annars.
Ialla fall, dom ska utreda oss och våra personligheter/hur vi beter oss, hur vi är med människor. Hur vi fungerar som människor helt enkelt. Det ska dom förmedla till Juyn, dom säger att det ska påverka resultatet på finaldagen.
Under vårt samtal idag blev jag så glad, hon gav mig MASSOR av beröm och sa att hon tycker jag är naturlig och jordnära. Att jag var så mogen och duktig för min ålder (jag och Danmark är dom yngsta av alla, de flesta är typ 24) Hon sa hur mycket positivt som helst, tänker inte sitta här och skriva ner det för det känns som jag skryter då, men jag blev i alla fall VÄLDIGT glad att hon var så nöjd med mig.
Det finns ju en hel del tjejer har attityd och alltid ska synas, alltid ska stå framför kameran, osv..  
Min högsta önskan är bara att den tjejen som vinner är en snäll och trevlig tjej som förtjänar att vinna.. En tjej som bryr sig om andra, någon som INTE tror att hon är bättre/mer värd än någon annan.
Var i alla fall tvungen att skriva hur mycket beröm jag fick idag, för jag blev så glad. För det finns väl inte någon finare än att någon tycker om ens personlighet? Det är något som verkligen är värdefullt!!!


 

Postad för ungefär 10 år sedan av katarina

Mer bilder från de senaste dagarna..

Ska försöka att ta igen så mycket jag kan med bloggandet. Det är så mycket som händer hela tiden, under tiden när vi var på det andra hotellet hade vi strand aktiviteter och middagar och bikini fotografering. Här kommer lite bilder.. Det blir väldigt random ordning på bilderna och det kommer komma mer bilder men nu måste jag sova..           

Postad för ungefär 10 år sedan av katarina